Sfaturi şi leacuri pentru o bătrâneţe uşoară

Cure de detoxifiere şi purificare. Aceste metode(adică simplu spus, cure) ne curăţă organismul de substanţe ce dăunează sănătăţii şi efectul lor benefic nu se lasă deloc aş­teptat.

prima – Cura cu pătrunjel şi zer
Tăiaţi mărunt un pumn de pătrunjel verde (acum se găseşte în mai toate grădinele) inclusiv codiţele, şi puneţi-l într-un vas, cu 1/2 l de apă rece. Lă­saţi-l, apoi, să fiarbă circa trei minute şi adăugaţi – în ultimul minut – o linguriţă rasă de splinuţă şi una de coa­da-calului – ambele uscate. Luaţi, apoi, vasul de pe foc şi lăsaţi plantele să se infuzeze – cu capac – apro­xi­mativ 10 minute. Strecu­raţi ceaiul şi beţi-l pe tot pe par­cursul zilei, îndulcit cu miere sau ne­în­dulcit. După gustul vostru…
Pentru a-i spori eficienţa, se adau­gă la ceaiul de plante între 0,5-1 l de zer în fiecare zi. Dacă nu su­por­taţi zerul sau dacă vă provoacă dia­ree, renunţaţi la el. Cura aceas­ta curăţă întregul organism şi ajută organele să funcţioneze mai bine. Ideal este să se ţină de două ori pe an.
Atenţie: Cura nu li se re­co­man­dă bolnavilor de nefrită, fe­meilor gravide şi celor care alăp­tează.

a doua-Cură de primăvară cu păpădie
Această cură ar trebui ţinută între începutul şi mij­lo­cul lunii martie. Cu­legeţi în fiecare zi un pumn de păpădie proaspătă (frun­ze lungi de 6-8 cm), spăla­ţi-o bine şi turnaţi peste ea un sos de salată la alegere. După o oră, pă­pădia s-a pătruns suficient şi poate fi mâncată încet. Dar atenţie: salata de păpădie trebuie con­su­mată cu circa un sfert de oră înaintea mesei de prânz. Cura durează 4 săptămâni şi este excelentă pentru sânge şi pentru organele digestive. În plus, reface mobilitatea în­cheieturilor.
Atenţie: Culegeţi păpădia doar din locuri curate, nu de pe marginea şoselelor sau din zonele frecventate de câini.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s