Vizita mea in Sibiu!

In articolul de azi am sa va povestesc despre vizita mea, de asta primavara, din cel mai frumos oras al Romaniei, Sibiul! E parerea mea, fireste!

Sibiul este un oras de care te indragostesti la prima vedere. Este suficient de mare ca sa nu te plictisesti. Sibiul este un oras bine condus, curat cu oameni educati. In aerul Sibiului pluteste ceva ce nu-i cu siguranta romanesc, ceva specific orasului, ceva ce il diferentiaza de celelalte orase ale Romaniei. As putea sa adug pe aceasta lista si orasul Sighisoara, dar despre el voi vorbi intr-un alt articol.

In Sibiu m-am simit ca acasa, ca intre prieteni vechi desi erau noi, m-am simtit ca intr-o alta tara, desi eram in Romania.

Pe Podul Minciunilor m-am simit eliberat de tot ceea ce insemna minciuna in jurul meu si m-am bucurat ca nu am regasit-o in mine.

In Sibiu, m-am simțit ca si cum as fi la Paris savurând un cappuccino vienez în Pardon, un local rupt  din basm de pe Boulevard Saint Germain

M-am simți ca și cum mama mea mi-ar fi facut o placinta din mere proaspete, M-am simțit rsafatat de un deliciu culinar cu zacusca si bureti de padure, dar si cascavalul de casa adus tocmai de la Dorohoi.

Muzeul Satului în Aer Liber, din Sibiu este o alta fila din vizita mea de la Sibiu. De la primele ore ale diminetii m-am alturat sutelor de turisti spre a vizita Labirintul cu povesti.

Dar ce m-a impresionat cel mai mult si mi-a ramas intiparit in memoria vizuale este : Podul Minciunilor !A fost construit pe locul unui turn de poartă al celei de a doua incinte de fortificaţii, Podul Minciunilor care leagă cele două sectoare ale Pieţei Mici, permiţând legătura dintre Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus, este, fără îndoială locul cel mai încărcat de legendă din Sibiu.
Reprezentând un veritabil simbol al oraşului, Podul Minciunilor a fost reconstruit în anul 1859, la fabrica lui Fredericus Hutte, fiind primul din România şi al doilea din Europa confecţionat din fontă turnată, cu decoraţiuni prin traforare şi având la capete două cercuri mari decorate cu stema Sibiului.
Iniţial, potrivit cronicilor vremii podul fusese construit din lemn, Emil Sigerius menţionând la 1771 că “trecerea pe sub podul minciunilor este iluminată noaptea de trei lanterne şi păzită de trei santinele”.

Si, tot legat de acest pod circula si legenda conform careia: ” cadeţii de la Academia Militară, după ce furau inimile junelor naïve le promiteau întâlniri sub clar de lună, pe podul respectiv, la care însă, invariabil, ”uitau” să se mai prezinte.”

Sibiul, m-am indragostit de el, si cu sinceritate va spun ca este orasul in care imi doresc sa locuiesc. Sper sa imi indeplinesc la un moment dat acest vis.

Pentru ca deplasarea mea prin Sibiu si imprejurimi sa fie cat mai rapida am apelat la: inchirieri auto Sibiu. Daca veti ajunge prin Sibiu, apelati cu incredere la ei.

Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti parte de calatorii frumoase in viata voastra, Si, putet trece Sibiul in agenda voastra:)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s